Bejárati ajtók

Bejárati és beltéri ajtóAjtó nélkül nehéz lenne az élet nem? Persze a beltéri ajtók nélkül még csak meglennénk valahogy de a bejárati ajtóra mindenképpen szükségünk van. A viccet félretéve a beltéri ajtó is nélkülözhetetlen eleme egy háznak, gondoljunk csak a zavartalan pihenésre a hálószobában, a kellemetlen (vagyis kellemes) illatok kizárására a kamrából, és akkor még nem is beszéltem a fürdőszobában lévő beltéri ajtóról.

Jelen cikkemben csak röviden megmutatnám hogy ha az ajtókról kezdünk beszélni milyen kategóriákba rendezhetjük azokat, illetve milyen ajtótípusokkal találkozhatunk az épületeinken:

  • Fa bejárati ajtó
  • Műanyag bejárati ajtó
  • Fém biztonsági bejárati ajtó
  • Társasházi bejárati ajtó
  • Fa beltéri ajtó

Természetesen ez a lista koránt sem teljes, de lesz idő kielemezni ezeket és kibővíteni az ajtó típusokról készített rövid listát. Továbbá szeretnénk egy kis segítséget is adni az ajtó választáshoz, így találkozhatsz majd olyan bejegyzéssel, ahol egy egy gyártó termékéről fogunk majd írni, megnevezve az ajtó beszerzési forrását is.

Fa bejárati ajtókHa már a bejárati ajtó választása szóba kerül, akkor vagy a műanyag, vagy a fa ajtók jöhetnek szóba. A minap megkérdeztem egy barátomat, hogy Ő mi alapján választott fa bejárati ajtót és olyan szépen válaszolt, hogy ezt közzé kell tennem (szó szerint idézem…):

“A fa bejárati ajtót nehéz takarítani, a fa ajtót 5-6 évente le kell festeni, a fa ajtót passzítani kell időnként, a fa ajtó könnyebben meg tud sérülni, a fa ajtó drága, a fa ajtónak hosszú a gyártási ideje, és lehetnek hibái, a fa ajtó könnyebben sérülhet szállításkor.

A fa ajtónak nem mindegy, hogy esik-e az eső, a fa ajtónak nem mindegy, hogy süti-e a nap, egyszóval a fa ajtó macerás, mert gondozni kell, viszont a fa ajtónak természetes a hatása, a fa ajtó szép dísze lehet a lakásnak,  más az érintése, a fa ajtó egy élő anyag a házban, és a fa ajtónak van természetes szellőzése”

Azért megkérdeztem tőle hogy MINEK (?) írta le ennyiszer hogy FA AJTÓ, és csak azt kérdeztem tőle, miért választotta ezt a műanyaggal szemben. Erre csak az volt a válasz: “mert szeretem” :-))

Kömmerling a Nr.1 az európai ablakprofilok között.Európa vezető műanyag ablak- és ajtóprofil gyártója és ezen a területen a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik. A termékek alapanyaga Kömmerling. Az alapanyagot készítő gyárat Kalrs Kömmerling alapította 1897-ben. Kezdetben más termékeket készítettek, 1952-ben kezdődött a műanyag alapanyagú termékek gyártása. Mára már az ausztriai cég, Európa vezető műanyag profilgyártójává vált és ezen a területen világszerte a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik. A minőség itt fokozott hangsúlyt kap. A Kömmerling és nyílászáró termékei a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek.

Kömmerling műanyag nyílászárókról több információt a www.konradkft.hu oldalunkon olvashat. A termékeket megrendelheti: Konrád Nyílászáró Kft bemutatótermeiben.

A Konrád Nyílászáró Kft. 2018-ban befejezte a működését.

Schumacher bejárati ajtók prospektus 2010A Schumacher bejárati ajtóinak termékismertetője


Schumacher bejárati ajtók

Schumacher bejárati ajtók termékismertető


Schumacher bejárati ajtók

Schumacher bejárati ajtók termékismertető


Schumacher bejárati ajtók

Schumacher bejárati ajtók termékismertető


Schumacher bejárati ajtók

Schumacher bejárati ajtók termékismertető