építőanyag kereskedés

Építőanyag kereskedés 2012-benAz építőanyag kereskedés helyzete 2012-ben nehéz lesz, de építőanyagokat fogunk vásárolni az idén is. Vajon melyek lesznek a keresett építőanyagok ebben az évben?

Az biztos, hogy nem az öt évvel ezelőtt még kapós építőanyagok után fognak érdeklődni az emberek.  Az új lakásépítések drasztikus visszaesése miatt falazóanyagra várhatóan alacsony lesz az érdeklődés.

Nem reménytelen azonban az építőanyag kereskedők helyzete. Az idén is fogunk építőanyagokat vásárolni, csak nem azokat, amelyek az új építkezésekhez szükségesek.

2012-ben meglévő családi házaink és lakásaink felújítására, korszerűsítésére és átalakítására vásárolunk építőanyagokat.

  • A magas energiaárak nemcsak a fűtési számlák végösszegét növelik meg, hanem cselekvésre is ösztönzik az embereket. Nincs mire várni. Lakni kell valahol, a gáz ára nem lesz alacsonyabb, és új lakás építésére a mostani gazdasági helyzetben legfeljebb csak gondolni lehet. Szigeteletlen lakásunk utólagos hőszigetelésére azonban nemcsak gondolunk, hanem hozzá is kezdünk, ha csak tehetjük. A szigetelőanyagok kereslete 2012-ben is jelentős lesz. A polisztirol, a kőzetgyapot és az üveggyapot értékesítésének ez kifejezetten kedvezni fog ebben az évben is.
  • Hőszigeteléssel nemcsak olcsóbban működtethetőbbé, hanem komfortosabbá is tehetjük otthonunkat. Régi építésű családi házunkban, ha csak az aljzatot látjuk el polisztirol szigeteléssel, már akkor is sokat tettünk. Ha a talpunk alatt nem olyan hideg a padló, akkor 2-3 fokkal alacsonyabb belső hőmérsékletnél is ugyanolyan jól érezzük magunkat. A téli hónapok fűtési költségében ez a 2-3 fok is tízezer forintokat jelent. Nem egy évben, hanem évtizedeken keresztül.
  • Azért mert új lakást nem építünk, azért a meglévőt még átalakíthatjuk. A belső átalakításokhoz a válaszfal téglát már nem használjuk szívesen. Túl sok gonddal jár. A gipszkarton lapok és profilok segítségével azonban gyorsan és tisztán építhetünk otthon válaszfalat és álmennyezetet is. A gipszkarton fal olcsóbb is, mint a hagyományos téglafal, és ez 2012-ben még fontosabb lesz. A gipszkarton falak hangszigetelésére keresni fogják az emberek az üveggyapot és a kőzetgyapot termékeket.
  • A felújítások nemcsak értékesebbé és olcsóbban működtethetőbbé, hanem szebbé is teszik otthonunkat. Sokan fogják hőszigetelő burkolattal burkolni családi házukat, akár még hőszigetelő anyagok beépítése nélkül is.
  • A 70-es, 80-as években közkedvelt volt a palatetős építkezés. Ezek a palatetők ma már beáznak. Eljött az ideje a felújításuknak. Ma a legkedveltebb tetőfedő anyag a tetőcserép, ezért a tetőcserép gyártók is reménykedhetnek. A palatetős házak tetőszerkezetének felújításakor nemcsak tetőcserépre, hanem faanyagokra is szükség van. A cseréptetőnél más a léctávolság, és különösen a betoncseréphez erősebb tetőszerkezetre van szükség.
  • Télen a meleg leginkább a falakon és a tetőn keresztül szökik meg. A tető felújításakor egy korszerű tető hőszigetelési rendszer beépítésével a tető alatt tarthatjuk a meleg nagy részét. Érdemes elgondolkodunk ezen is. És ezzel még nincs vége az építőanyag kereskedők reményeinek.

Nemcsak a házunkat fogjuk felújítani, hanem a környezetét is csinosítjuk. A régebben készített betonjárdáinkkal csak a gond van. Letöredezik a széle, lepattogzik a felülete. Arról nem is beszélve, hogy árt a szépérzékünknek, és a szemünket is bántja a látványa. Ezzel szemben a térkő nemcsak tetszik nekünk, hanem még praktikus is. A térkő burkolat nem fog felpattogzani, mert fagyálló, és még csúszásgátló felülettel is el van látva. A térkövek közötti hézagokban a vizet is elvezeti, ezért nem a járda körül áll meg a víz. Nemcsak járdaépítéshez, hanem a garázsbejáró építéséhez vagy egy csinos kis grillsütő hely térkövezéséhez is remekül használhatjuk.

2012-ben is vásárolni fogunk tehát építőanyagokat, de az biztos, hogy a tégla helyett más lesz műsoron. Valószínűleg a szigetelőanyagok lesz a sláger, de más dallamokat is játszani fogunk még. Új építésekre elsősorban csak gondolni fogunk, de meglévő otthonaink gazdaságosabb üzemeltetéséért és csinosításáért a zsebünkbe is fogunk nyúlni idén is.

Téglacentrum építőanyagkereskedésTéglacentrum Kft. – Pécs legnagyobb építőanyag kereskedése, ahol mindent megtalál. Tégla, tetőcserép, csempe és járólap, kádak és zuhanykabinok és minden ami az otthonhoz kell. Folyamatos akciók, gazdag választék Pécs szívében. Építőanyag megrendelés rövid határidővel. A HUFBAU csoport tagja.

A névválasztás – Téglacentrum – sokszor félrevezetően hat az emberekre, de amint belépnek a telepre, nyilvánvalóvá válik, hogy itt nem csak erről van szó. A termékkör felöleli egy ház építőanyag szükségletét az alaptól a tetőig, egészen a szerkezetkész állapotig. Olyan vállalatokkal, mint a Wienerberger, Tondach, Bramac, Mediterrán, Baranya Tégla, Leier, Isover, Velux. Velük már szinte évtizedes kapcsolat alakult ki, ami megmutatkozik abban is, hogy évek óta a legjobb 10 kereskedői közé tartozik. Ezen felül rengeteg egyéb beszállítót sorakoztat fel mint: Terranova, Schiedel, Ardex, Ferrobeton, Icopal, Premier csak a legfontosabbakat említve.

Építőanyag Infó!Az Építőanyag Infó oldalain megtalálja az építkező a szükséges információkat, az építőanyagokról, építőanyag gyártókról, kereskedésekről.
A gyártók, kereskedők bemutatkozó oldalain tájékozódhat a gyártott, illetve forgalmazott építőanyagokról, a gyártó, kereskedő telephelyéről. Amennyiben fölkeltettük az érdeklődését, egy kattintással megnézheti az összes információt a gyártó, kereskedő honlapján.
Ne feledje, ha építőanyag, akkor Építőanyag Infó!