fa ablak

Fa és műanyag ablakok a házonAmikor már állnak a falak és kész a tetőszerkezet is eljön az ideje az ablakok beépítésének. Ehhez azonban előtte meg kell vásárolnunk az ablakokat (ugye nem mondtam még túl okosat ezzel). Az ablakok megvásárlása előtt jön a nagy dilemma, milyen típusú ablakot vegyünk.

Általában két ablak típus közül szoktunk választani:

  • fa ablakok
  • műanyag ablakok

Őszintén szólva ide kéne még venni az alumínium nyílászárókat, azonban az alumíniumra csak ritkán esik a választás, elsősorban az ablak ára miatt (nem az olcsó kategóriába tartozik egy alumínium ablak). Tehát sokan teszik fel a kérdést: Fa ablakot, vagy műanyag ablakot válasszak?

Mindkét nyílászáró típusnak megvannak az előnyei és hátrányai. A fa mellett elsősorban a természetes alapanyaga, a melegség, a műanyag ablak mellett a karbantarthatósága szól. Természetesen nem lehet figyelmen hagyni a szubjektív tényezőt sem, azaz melyik anyag szimpatikusabb nekünk. Akik a fát mint alapanyagot szeretik, nehezen győzhetők meg a műanyag ablak előnyeiről, és mondhatnánk fordítva is. Aki már találkozott igényes és szép műanyag ablakkal, az nem fog a fához ragaszkodni.

A döntés után, jöhet a böngészés a neten. Keresünk nyílászáró kereskedőket és próbálunk kiválasztani egy nekünk megfelelő ablakot, majd jöhet az árak ellenőrzése, a látogatás a bemutatótermébe majd a vásárlás.

Műanyag ablak kategóriában, javaslom hogy nézzétek meg az Áron Ház Kft által forgalmazott ablakokat: www.ablak-ajto-budapest.hu. Itt többféle típust lehet megnézni és az árak nagyon kedvezőek, a piaci viszonyokhoz igazodnak.

Fa ablak kategóriában pedig a Hofstadter nyílászáróit mutatnám meg. A Hofstadterre jellemző, hogy nem csak forgalmazója, de gyártója is a fa és műanyag ablakoknak és nyílászáróknak (itt jegyzem meg hogy gyönyörű bejárati ajtókat gyártanak). Itt a weboldalon nem találhatók ugyan ablak árak, azonban szinte azonnal válaszolnak minden megkeresésre.

Ezután a rövid bevezető után remélem kellemesen elböngésztetek a két ajánlott nyílászárós oldalon. Hamarosan folytatjuk és tovább boncolgatjuk a nyílászárók témáját.

Ablakcserém történeteCsak azért írom le ezt történetet, mert szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy nem olyan fekete az az ördög, mint ahogyan lefestik.

Engem is sokan próbáltak elriasztani attól, hogy ablakcserére adjam a fejem. Több indokot is felhoztak, többek között azzal próbáltak ismerőseim elriasztani, hogy ezt nem lehet könnyen megúszni, legalábbis egy egész nyár kell hozzá mire megrendelem az ablakokat, majd azok elkészülnek és beszerelésre kerülhet a sor.

Nővérem már rég megbánta, mert szerinte a vállalkozó nem ellenőrizte, hogy vízszintbe vannak-e régi ablakai, és ennek hiányában állították be az új ablakot. A szomszédasszonyom a folyamatos penészedésre hívta fel a figyelmem, s szerinte mindez csakis az új műanyag ablakok átka.

Persze azt elfelejtette mondani, hogy a 3 légkamrás ablak miatt lehet, amit ő spórolásból választott, mert szinte ingyen adták. Kolléganőm szerint a vállalkozó, aki gyártotta, majd beszerelte az ablakokat, a levert falszéleket úgy hagyta ott, mint eb… S, ha megkérte őket, hogy azért illene a takarómunkákat elvégezni, – hisz ezt hirdették magukról – elég hányaveti módon válaszoltak. Természetesen az ígért munkát nem végezték el.

Ennyi eltántorító példa után is úgy döntöttem belevágok a projektbe, és lecseréltetem régi ablakaimat. Alapos utánajárással kezdődött. Bújtam az internetet, bemutatótermeket és próbáltam személyes kontaktusba kerülni a vállalkozókkal.

Míg sikerült megtalálnom azt a céget, aki korrekt módon kommunikált, nem egy sufni műhelyben gyártotta ablakait, a munkafolyamatokat szinte végig követhettem, és tartották a határidőt, a beszerelésnél minden apróságra figyeltek, és az utómunkákat is rendben elvégezték. Port, törmeléket szinte nem is hagytak maguk után.

Hát kérem, így kell ezt csinálni!

Energiatakarékos építőanyagokAz energiatakarékos építőanyagokról egyre több szó esik napjainkban. Nem is kell ezen csodálkozni amikor a téli hónapokban a fűtésre kiadott pénz egyre csak fogyasztja a családi kasszát, és egyre többet mérgelődünk azon, mi az amit másképpen csináltunk volna az építkezéskor, hogy több energiát takarítsunk meg magunknak.

Maximális energiatakarékosság a falazatoknál: Porotherm HS 44-es tégla. Energiatakarékosság a fa nyílászáróknál: extra hőszigetelésű 3 rétegű üvegezésű Hofstadter fa ablak.

És sorolhatnánk még az energiatakarékos építőanyagokat amelyekkel jobbá tehetjük életünket.

Fa ajtó és ablakElindult egy új oldal fa ajtó és ablak témakörben. A weboldal igen tömören végigvezet a fa nyílászárók világán. A három nagy terülelt a fa nyílászárókkal kapcsolatban a fa ablakok és erkélyajtók, a fa bejárati ajtók és a fa beltéri ajtók.

http://fa-ajto-ablak.hu/

Holzteam fa ajtó és ablak prospektus 2010Holzteam fa ajtó és ablak prospektus 2010


Holzteam fa ajtó és ablak

Holzteam fa ajtó és ablak termékismertető


Holzteam fa ajtó és ablak

Holzteam fa ajtó és ablak termékismertető


Holzteam fa ajtó és ablak

Holzteam fa ajtó és ablak termékismertető


Holzteam fa ajtó és ablak

Holzteam fa ajtó és ablak termékismertető