Válaszfaltégla

LeierPLAN téglaA LeierPLAN a legújabb fejlesztésű égetett kerámia falazórendszer a Leiertől. A LeierPLAN nútféderes csiszolt kerámia falazóelemek egy olyan új téglacsalád elemei, amelyekből a hozzájuk kapcsolódó új falazási technológiával minden eddiginél kedvezőbb tulajdonságú és pontosabb kerámia falazatok építhetők.

A LeierPLAN rendszer elemei a következők:

  • LeierPLAN 45 N+F tégla
  • LeierPLAN 38 N+F tégla
  • LeierPLAN 30 N+F tégla
  • LeierPLAN 25 N+F tégla
  • LeierPLAN 10/50 N+F válaszfaltégla
  • LeierPLAN vékony falazóhabarcs

A LeierPLAN téglarendszer kifejlesztésekor a következő fontos tényezőket vette figyelembe a gyártó: pontos munkavégzés, munkaidő megtakarítás,optimális alap a vakoláshoz, fűtési energia megtakarítás és hogy hosszú időn keresztül élvezheti a téglaépület kellemes mikroklímáját.

A LeierPLAN 45 N+F tégla kíváló hőszigetelő képességgel bíró termék, mely 45 cm vastag teherhordó külső falak építésére alkalmas. Nagy gonddal fejlesztett cellaszerkezete és nútféder-kialakítása anyag- és energiatakarékos, nagyon gyors építést tesz lehetővé.

A LeierPLAN 38 N+F tégla 38 cm vastag teherhordó külső falak építésére alkalmas. Hőszigetelő képessége kiváló, normál falazó- és vakoló-habarcs használata esetén is. A nútféderes kialakítás függőleges habarcstöltést nem igényel, így  anyagtakarékos megoldást jelent.

A LeierPLAN 30 N+F tégla 30 cm vastag teherhordó és vázkitöltő külső falak és belső tartófalak építésére alkalmas. Jó hőszigetelő képessége alapján olyan esetekben célszerű felhasználni, amikor nincs elegendő hely 38 cm vastag falazat számára, mégis teljesíteni kell a hőszigetelési követelményeket. A nútféderes kialakítás függőleges habarcstöltést nem igényel, így anyagtakarékos megoldást jelent.

A LeierPLAN 25 N+F tégla belső teherhordó falak építésére alkalmas. A nútféderes kialakítás függőleges habarcstöltést nem igényel, így anyagtakarékos megoldást jelent.

A LeierPLAN 10/50 N+F válaszfaltégla 10 cm vastag, nem teherhordó válaszfalak építésére alkalmas.

Tégla típusa         Méret (cm)         ~db/m2     kg/db*     db/raklap
LeierPLAN 45 n+f     45×25×24,9         16         19         50
LeierPLAN 38 n+f     38×25×24,9         16         15,2     45
LeierPLAN 30 n+f     30×25×24,9         16         12,5     60
LeierPLAN 25 n+f     25×37,5×24,9     10,7     15         45
LeierPLAN 10/50 n+f 10×50×24,9         8         9         72

A LeierPLAN vékony falazóhabarcs kifejezetten a LeierPLAN csiszolt kerámia falazóelemekből készülő falazatok építéséhez használatos cement-mészhidrát alapú szárazkeverék.

A LeierPLAN rendszerét kiegészítik a Leier már jelenleg is forgalomban lévő LeierTherm termékei, amelyek a métrentrendszerhez illeszkedő falazótéglák és áthidalók. A LeierPLAN csiszolt téglák a hazai építőiparban már régóta ismert nútféderes vázkerámia falazóelemek legújabb generációját képviselik. Az elemek tervezése során az volt a cél, hogy a korszerű üreges falazóelemekből felépített falszerkezetek minél kedvezőbb épületfizikai és szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezzenek, ugyanakkor a falazási munka is gyorsan és egyszerűen elvégezhető legyen. LeierPlan tégla árakat itt találhat.

A LeierPLAN csiszolt kerámia falazórendszer elemeit kizárólag szakember építheti be!

Falazóelemek 2. válaszfaltéglákA válaszfaltéglák belső és nem teherhordó térelhatároló falak készítésére alkalmasak . Kétféle vastagsági méretben (60, ill. 100 mm),  horonnyal, ill. csappal ellátva készülnek. Üregeltségük legalább 20%-os.

Egyik legismertebb és legmodernebb válaszfaltégla a Porotherm 10/50 válaszfaltégla.