Az okostéglák olyan új fejlesztésű falazati anyagok amelyeknek hőszigetelő képessége akár 40-50%-kal is magasabb, mint a vele megegyező falvastagságban kapható hagyományos, nút-féderes falazótégláé.

A termékcsoport két részre osztható:

1. Thermo téglák (kőzetgyapottal)
Ezen falazóanyagok esetében a hőszigetelő képességet a tégla üregeibe töltött kőzetgyapot szigetelő anyag biztosítja.
2. Klíma téglák (megújult üregképpel)
Ezen falazóanyagok hőszigetelő tulajdonságát a megújult üregkép kialakítása biztosítja. A Klima tégla méretétől függően másfélszer-kétszer több üregsort is tartalmazhat. Ezen megújított üregképnek köszönhetően a tégla szerkezetén át távozó hőnek 45-30 %-kal több utat kell megtennie, mint az eddig piacon lévő társainál.

Porotherm 44 Thermo okostégla
Porotherm 44 Thermo Profi
Okostégla külső teherhordó fal építéséhez, A++ energetikai besorolással. Külső téglafalának hőszigetelő képessége 0,17 W/m2K lesz, és ezzel jobb hőszigetelést biztosít, mint a hagyományos 44-es téglával. A 44 K Thermo beépítésével pontosan 7 cm vastag külső hőszigetelés árát takarítja meg családi háza gazdaságos építésekor. Ezt a megtakarítást úgy éri el, hogy a kőzetgyapottal töltött téglában a hőnek  45%-kal hosszabb utat kell megtenni, mint egy hagyományos üregszerkezetnél. A gazdaságos hőszigetelés mellett a síkracsiszolt tégla mm pontosságának előnyével építheti fel otthonát: kisebb habarcsfelhasználás, kevesebb hőhíd, melegebb lakás alacsonyabb fűtésszámlával évtizedeken át.
• Energetikai besorolásunk*: A+++
• U értéke = 0,17 W/m2K
• 53 %-kal jobb hőszigetelő képesség

Porotherm 44 Klíma okostégla
Porotherm 44 Klíma
Okostégla külső teherhordó fal építéséhez, A++ energetikai besorolással. Külső téglafalának hőszigetelő képessége 0,22 W/m2K lesz, és ezzel 39%-kal jobb hőszigetelést biztosít, mint a hagyományos 44-es téglával. A 44 K Profi beépítésével pontosan 7 cm vastag külső hőszigetelés árát takarítja meg családi háza gazdaságos építésekor. Ezt a megtakarítást úgy éri el, hogy a K üregszerkezetű téglában a hőnek 45%-kal hosszabb utat kell megtenni, mint egy hagyományos üregszerkezetnél. A gazdaságos hőszigetelés mellett a síkra csiszolt tégla mm pontosságának előnyével építheti fel otthonát: kisebb habarcsfelhasználás, kevesebb hőhíd, melegebb lakás alacsonyabb fűtésszámlával  évtizedeken át.
• Energetikai besorolásunk*: A++
• U értéke = 0,22 W/m2K
• 39 %-kal jobb hőszigetelő képesség

Porotherm 38 Klíma okostégla
Porotherm 38 Klíma
Okostégla A+ energetikai besorolással. A 38-as Klíma Profi választásával téglafalának hőszigetelő képessége 0,25 W/m2K lesz, és ezzel családi háza megépülő külső fala 39%-kal jobb hőszigetelést ad a hagyományosan választható 38-as tégláknál. A Klíma tégla választásával pontosan 7 cm vastag homlokzati hőszigetelés árát takarítja meg. A K üregszerkezetben a melegnek 98%-kal hosszabb utat kell megtenni, mint egy hagyományos üregképű téglában. Ezért kiemelkedő hőszigetelők a K téglák.
• Energetikai besorolásunk*: A+
• U értéke = 0,25 W/m2K
• 39 %-kal jobb hőszigetelő képesség

Porotherm 30 Klíma okostégla
Porotherm 30 Klíma
Porotherm 30-as okostégla külső teherhordó fal gazdaságos építéséhez, A energetikai minősítéssel. 30-as téglafalának hőszigetelő képessége 0,28 W/m2K lesz. Ez a hagyományos 30-as nútféderes téglával szemben 42%-kal jobb hőszigetelést ad. A Klíma Profi választásával 6 cm vastag külső falszigetelés árát takarítja meg családi háza 30-as falának építésekor. A K tégla üregszerkezetében a hő 98%-kal hosszabb utat tesz meg, mint a hagyományos üregképű téglában.
• U értéke = 0,29 W/m2K
• 41 %-kal jobb hőszigetelő képesség

Az Okostéglákat már megvásárolhatja a Wienerberber hivatalos kereskedelmi hálózatán keresztül, számtalan leszerződőtt Tüzéppel. Az Okostégla termékeit Pilisvörösváron, országos kiszállítással a Hofstadter Tüzépen rendelheti meg.

Miért ne javítaná otthona energiahatékonyságát korszerű Porotherm okostégla felhasználásával?
Wienerberger okostégla webáruház

A Wienerberger okostéglái a Porotherm Thermo és Klíma termékek. Az okostéglák hőszigetelő képessége 40-50%-kal jobb, mint az ugyanolyan falvastagságban kapható hagyományos, nút-féderes falazóelemeinké.