Csak azért írom le ezt történetet, mert szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy nem olyan fekete az az ördög, mint ahogyan lefestik.

Engem is sokan próbáltak elriasztani attól, hogy ablakcserére adjam a fejem. Több indokot is felhoztak, többek között azzal próbáltak ismerőseim elriasztani, hogy ezt nem lehet könnyen megúszni, legalábbis egy egész nyár kell hozzá mire megrendelem az ablakokat, majd azok elkészülnek és beszerelésre kerülhet a sor.

Nővérem már rég megbánta, mert szerinte a vállalkozó nem ellenőrizte, hogy vízszintbe vannak-e régi ablakai, és ennek hiányában állították be az új ablakot. A szomszédasszonyom a folyamatos penészedésre hívta fel a figyelmem, s szerinte mindez csakis az új műanyag ablakok átka.

Persze azt elfelejtette mondani, hogy a 3 légkamrás ablak miatt lehet, amit ő spórolásból választott, mert szinte ingyen adták. Kolléganőm szerint a vállalkozó, aki gyártotta, majd beszerelte az ablakokat, a levert falszéleket úgy hagyta ott, mint eb… S, ha megkérte őket, hogy azért illene a takarómunkákat elvégezni, – hisz ezt hirdették magukról – elég hányaveti módon válaszoltak. Természetesen az ígért munkát nem végezték el.

Ennyi eltántorító példa után is úgy döntöttem belevágok a projektbe, és lecseréltetem régi ablakaimat. Alapos utánajárással kezdődött. Bújtam az internetet, bemutatótermeket és próbáltam személyes kontaktusba kerülni a vállalkozókkal.

Míg sikerült megtalálnom azt a céget, aki korrekt módon kommunikált, nem egy sufni műhelyben gyártotta ablakait, a munkafolyamatokat szinte végig követhettem, és tartották a határidőt, a beszerelésnél minden apróságra figyeltek, és az utómunkákat is rendben elvégezték. Port, törmeléket szinte nem is hagytak maguk után.

Hát kérem, így kell ezt csinálni!