Hamarosan nyílik (szűk egy hónap múlva) a CONSTRUMA 2016 hazánk legnagyobb építőipari-otthonteremtési kiállítása. Ez egyébként közép-kelet-európai régió vezető szakkiállítása ezen a szakterületen.

A kiállítás együttes a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi: a lakásvásárlástól az építkezésen át a lakberendezésig.

A Construma 2016-ban az alábbi kiállításokból áll:

1. CONSTRUMA (építőipar)
2. RENEO (megújuló energia, épületgépészet)
3. OTTHONDesign (lakberendezés, design)
4. CONSTRUMA KERT (kertépítés, kerttervezés)
5. LAKÁSVÁSÁR (használt és új lakóingatlanok egyaránt)

1. A CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás

A hazai legnagyobb építőipari szakkiállítás. Piacvezető kiállítás, közép-kelet-európai régióban már vezető szakkiállításként tartják számon.

1.1 Energiahatékonyság – design – innováció
A legújabb megoldások, termékek bemutatásának legideálisabb helyszíne a CONSTRUMA. Az innovatív építőanyagok, építési termékek, megoldások iránt mind a szakmai közönség, mind a nagyközönség oldaláról erőteljes az igény.

2. Építőanyagtól a tetőig
A kiállítás leghangsúlyosabb tematikái a nyílászárók, kapu árnyékolástechnika, üvegipar , a tetőfedés, homlokzatépítés, bádogosipar, a víz-, hő- és hangszigetelés, az építőanyagok, világítástechnika, az épületvillamosság valamint egyre növekvő érdeklődés mutatkozik az építőgépek területén is.

2. RENEO a 4. Nemzetközi megújuló energia szakkiállítás

Az egyetlen hazai, kifejezetten zöldenergia témával foglalkozó szakkiállítás. A megújuló energia mellett az épületgépészeti megoldások és termékek bemutatására is lehetőséget biztosít.
A kiállításon egyre nagyobb teret kapnak a költségoptimalizálást segítő, legmodernebb épületautomatizálási rendszerek.

3. OTTHONDesign az 5. Otthonteremtési szakkiállítás

A konyhatechnológiától a fürdőszobán át a nappaliig minden megjelenik, ami a lakásbelső kialakításához szükséges lehet. A középpontban természetesen a design és az innováció áll. A kiállítás a kezdetektől törekszik a legújabb hazai design trendek bemutatására, színvonalas termékkörök megjelenítésére. Az OTTHONDesign kiállításon egyre több gyártó és nagy márka képviselteti magát bemutatva legújabb fejlesztéseit.

4. CONSTRUMA KERT az 5. Dísznövény és kertépítészeti szakkiállítás és vásár

A kerttervezés, kertépítés, kertkultúra tavaszi nagy seregszemléje. Az előző évben a kiállítási csokor közel 50.000 látogatójának 13%-a elsődlegesen e témakör miatt látogatott ki a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba.