Kéményrendszer

Turbós kémények építéseA gáztüzelésű kazánoknál, vízmelegítőknél ugyancsak probléma, hogy az égéshez sokszor nem biztosított a lakás megfelelő légcseréje a légmentesen záródó nyílászárók beépítésének eredményeképp. Ennek elkerülésére fejlesztették ki az úgynevezett zárt égésterű kazánokat,(turbós készülékek) melyeknél az égéshez szükséges levegő nem a lakóhelyiségből, hanem a szabadból jut el a kazánig. Ezt vagy a kéményben lévő, úgynevezett cső a csőben (turbós kémény) technológiával lehet megoldani vagy egy külön erre a célra kiépített zárt rendszerű  csatornával. Ilyenkor az égéstermék a megfelelően kibélelt egycsöves kéményen távozik a szabadba.

Schiedel és Leier turbós kéményeket a www.kemeny.biz oldalon talál.

Szerelt kémény építését olyankor alkalmazzuk amikor utólagosan választunk szilárd tüzelésű készüléket (fatüzelésű kazán, kandalló). Vagy már a meglévő tégla kémény, nem tudja produkálni azt hatás magasságot amit az újonnan vásárolt készülékünk igényel, vagy kisseb az átmérő a kéményben! Kandallók estében a szerelt kémény építésére azért van szükség, mivel nem minden háznak van jó helyen a kéménye, vagy épp nincs a közelben ahová a kandallónkat szeretnénk elhelyezni!

 

Kémény PortálEgy portál ahol minden megtalálható a kéményekről! Márkafüggetlen portálunk kizárólag a kéményekkel foglalkozik. A weboldalunk tartalmából:

  • Kémények árai
  • Jogszabályok, kémény kereskedők és kémény kivitelezők elérhetőségei.
  • Az oldalon található kéményfajták: schiedel acélkémény, alumínium kémények, elemes kémények: schiedel, leier, montel kerámia, gruppo effe2 kerámia,   icopal wulkan, prespor kémény, falazott kémények, furanflex kémények.
  • További témák: kéményproblémák, kémény ellenőrzése, a kémény felújítása, a kémény müködése, kémény átvétele, kémények tervezése, kémények építése,  kéménytégla, passzívház kémény.
  • Termékleírások: acél kémények, betonelemes kémény, kerámiabéléses kémény, kerámiakémény, leier kémények, schiedel kerámia kémények, schiedel kémények.

Weboldalunk elérhetősége: www.kemenyek.info

Az oldalunkon található egyedülálló kémény képgalériákkal várjuk a kémények után érdeklődőket.

Új Széchenyi Terv –FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS – alprogram/2012Megjelent az új Széchenyi terv amely támogatja a fűtés korszerűsítését: Pályázat kódszáma: ÚSZT-FŰTÉSKOR/2012

A pályázat részletes kiírása a következő:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Nemzeti Fejlesztési Miniszter az egyes fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról szóló 39/2012. (VII.04) NFM rendelet 28. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi nyílt pályázatot teszi közzé:

korszerű kémény
A támogatás célja:

A meglévő lakóépületek energiahatékonyságának javítását célzó, valamint széndioxidkibocsátásának csökkentését eredményező kondenzációs kazántechnológiát alkalmazó és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek (épületek fűtésére, használati melegvíz előállítására szolgáló, vagy az előbbi célokat kombináló többcélú korszerű hőellátó rendszerek) beszerzése és telepítése. (Kondenzációs kazánhoz ajánlott kéményeket itt talál)

A támogató megnevezése: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

A pályázat jellege:

A rendelkezésre álló pénzeszközök felhasználása vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás.

A pályázat forrása:

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 864,4 millió forint.

Pályázók köre:

Jelen pályázati forrásból támogatást kaphatnak:

Azon természetes személyek, akik a pályázattal érintett lakott lakóingatlan tulajdonosai. Jelen pályázattal érintett lakóingatlan lehet: láncház, sorház, ikerház családi ház, valamint társasház maximum 4 lakásig, az építési technológiától függetlenül. Az egyes lakóegységek külön is benyújthatnak pályázatot, amennyiben önálló (lakásfűtő, hűtő, használati melegvíz-termelő) gépészeti egységgel rendelkeznek.

Építési év korlát: A pályázatban az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelethez igazítva a 2006. december 31-ig kiadott jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkező lakóépületek vehetnek részt.

Támogatható tevékenységek köre:

Mindazon munkálatok támogathatóak, amelyek fűtéskorszerűsítés keretében energiamegtakarítást eredményeznek, energetikai számítással és energetikai tanúsítvány elkészítésével alátámasztva.

  • Fűtéskorszerűsítés, hőtermelő berendezés cseréje kondenzációs gázkazán beépítéssel vagy,
  • fűtéskorszerűsítés, megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor,hőszivattyú, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazán) kiépítésével, melykiegészülhet kondenzációs gázkazán beépítéssel.

Támogathatók továbbá a járulékos munkálatok, mint kéményátépítés, az energetikai tanúsítás elkészítésének, valamint a tervezési és az engedélyeztetési és a szükséges szakhatósági költségek.

Az energetikai szakértői – tervezői – szakhatósági-díj mértéke: a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség maximum 8 %-a lehet.

Támogatható továbbá a kivitelezési munkálatok munkadíja, mely a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség 30 %-ánál nem lehet több.

A pályázattal elnyerhető támogatás

A támogatás vissza nem térítendő végleges juttatás, amely az elért energiamegtakarítás függvényében eltérő mértékű lehet.

A.) Fűtési rendszer korszerűsítése kondenzációs kazán beépítésével:

40 %-os támogatási intenzitás: legalább 25 %-os szintet elérő fűtés és meleg víz fajlagos energiaigény megtakarítással, azzal a kitétellel, hogy a lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 850 000 forint lehet.

B.) Fűtéskorszerűsítés, megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés kötelező alkalmazásával, amely kiegészülhet kondenzációs gázkazán telepítéssel:

40 %-os a támogatási intenzitás: legalább 40 %-os szintet elérő fűtés és meleg víz fajlagos energiaigény megtakarításnál és kötelezően alkalmazandó megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezéssel, azzal a kitétellel, hogy a lakásonként adható támogatás legfeljebb bruttó 1,5 millió forint lehet.

Pályázatok benyújtásával kapcsolatos tudnivalók

A pályázat benyújtásával kapcsolatos követelmények:

A pályázat benyújtása kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton történhet.

Pályázati díj: A pályázókat pályázati díj nem terheli.

Benyújtás időpontja, határideje:

Pályázatot 2012. augusztus 27-től a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehet benyújtani. A pályázatok a benyújtás sorrendjében kerülnek feldolgozásra és a befogadott pályázatok elbírálása szakaszos rendszerben történik. A pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban, azon felül a benyújtott pályázatok elutasításra kerülnek.

A pályázati anyagok beszerzésének lehetőségei:

A Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és mellékletei a www.kormany.hu hivatalos kormányzati internetes honlapról, valamint az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv internetes honlapjáról www.emi.hu/futeskorszerusites érhető el.

Nagyszerű lehetőség ez a fűtéskorszerűsítésre és ajánlhatjuk a Schiedel modern kéményeit a pályázat megvalósításáshoz. Nem hiába emlegetjük egyre inkább az energia megtakarítást megcélzó törekvéseinket, hiszen biztosan csak ez lehet a  jövőnk záloga. Minden bizonnyal lesznek még ehhez hasonló támogatások a jövőben.

Schiedel Advance kéményMegjelent a legújabb Schiedel Advance kémény a piacon. A Schiedel energiatakarékos kéményrendszere a legmodernebb technológiával készül. A kémény béléscsöve megfelel minden biztonsági előírásnak az egyedülálló izosztatikus préselési módszernek köszönhetően. Gyorsan és problémamentesen építhető, a tömör anyaga miatt a kémény nem vesz fel vizet. A koromégésnek, nedvességnek és savaknak ellenáll. A kéményre 30 év irásos garancia van.

Schiedel kémény akció itt !

Mindent a kéményekrőlÚj weboldal indult nemrég amely csak a kéményekről szól. A kemenyek.info portálon minden hasznos és érdekes információ megtalálható a falazott és a kész kéményekről egyaránt. Rengeteg kémény fotó található már most az oldalon, igazán érdekes és egyben hasznos olvasvány!