cserép

Hofstadter Tüzép PilisvörösvárAz építkezéshez szükséges összes építőanyagot megvásárolhatja dinamikusan fejlődő tüzépünkön. Pilisvörösvári telephelyünkön megtalálhatók
– falazóelemek: Porotherm téglák, Ytong tégla, Leier téglák
– tetőfedő anyagok, elsősorban tetőcserepek: Mediterrán, Creaton, Leier, Tondach, Bramac termékek
– szigetelőanyagok: Austrotherm, Isover, Rockwool, Knauf-Insulation, Nikecell, Bachl hőszigetelő lemezek, valamint Villas vízszigetelő bitumenlemez tekercsek
– kémény rendszerek a Schiedel-től és a Leier-től
– gipszkartonok a Rigips-től
– tetőkészítéshez szükséges faanyagok,
– betonozáshoz szükséges betonvasak és vashálók
– kertépítéshez nélkülözhetetlen térkövek, amelyek a Leier, Weissenböck, Semmelrock és KK Beton termékei.

Központi weboldalunkat az alábbi címen találhatja: http://tuzep.hofstadter.hu/, ahol a teljes építőanyag kínálatunkat megtekintheti.

Egész évben akciós árakkal és különleges kedvezményekkel várjuk vevőinket. Országos kiszállítással juttatjuk el az építőanyagokat megrendelőinknek. Számtalan webáruházzal igyekszünk a vásárlást még kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni vevőinknek.

Pilisvörösvári térkő mintakertünkben élő zöld környezetben nézheti meg a különböző gyártók térkő kínálatát. Megújult modern székházban várjuk Önöket és tesszük kellemessé Önöknek a vásárlást.

Cím: 2085 Pilisvörösvár, Budai út 18
Tel: +36/20-922-3807

Építőanyagok a blog.hu-nA blog.hu portálon is találhatunk építőanyagokat ha alaposan körbenézünk. Ezek nem elsősorban az építőanyag gyártók oldalai, hanem a termékeket népszerűsítő oldalak, de ettől még nem kevésbé lehetnek érdekesek, ha valaki pont az adott építőanyag témakörben keres.
Általános építőanyag blog: epitoanyagok.blog.hu
Beton és betontermékek blogja: mixer-beton.blog.hu
Ablak és nyílászáró blog: ablak-ajto-nyilaszaro.blog.hu
Tetőcserép blogja: tetocserepek.blog.hu

Kellemes blogolást mindenkinek!

Építőanyagok a FacebookonFacebook Építőanyag

Tekintse meg az Építőanyagokkal kapcsolatos facebook oldalainkat:

Az Építkezés Fórum nyitott mind az építtetők, mind az építkezők számára. Az Építőanyag portál (ez az oldal), sok hasznos információt közöl, hol és milyen építőanyagot érdemes megvásárolnia. Ezen építőanyagok beton, a  faanyag ,a gipszkarton , a hőszigetelő anyagok, a kémény, a tégla, a térkő, a tetőcserép, a vakolat, a vasanyag lehetnek. Szolgáltatások közül földmunkat ajánlhatjuk a figyelmébe.

Tégla- és tetőcserepekA tégla- és tetőcserépgyártmányok pórusos szövetű, színesre kiégő, túlnyomó részben mázatlan  kerámiák. A téglaipar a következő termékeket állítja elő :

 • tömör, kisméretű tégla,
 • üreges téglák,
 • falazóblokkok,
 • vázkerámiák,
 • fődémelemek,
 • tetőcserepek.

A tégla– és tetőcserépgyártás az alábbi folyamatokból áll:

 • a nyersanyag megválasztása és kitermelése;
 • a nyersanyag megmunkálása, el őkészítése a formázáshoz: szállítás és tárolás, aprítás, keverés, nedvesítés, homogenizálás;
 • formázás: extrudálás vagy préselés, méretre vágás;
 • szárítás;
 • égetés.

A tömör tégla gyártására alkalmas agyagok kevés finom és sok durva  szemcséből állnak. Ezért a tömör tégla nagy porozitású és könnyen szárítható, viszont viszonylag kicsi a szilárdsága. A pillér- és kéménytéglákat finomabb szemcsékből álló agyagból állítják elő,  így nagy szilárdságú termékeket nyernek.

Az üreges tégláknál és különösen a vázkerámiáknál, valamint a födémtégláknál megkívánt nagyobb szilárdságot ás kisebb porozitást a finom és a közepes szemcsék nagyobb mennyisége biztosítja. A vékony falú vázkerámiák készítéséhez igen nagy nyersszilárdság szükséges, amit a finom és a közepes  szemcsék túlsúlya biztosít.

A tetőcserép nagy szilárdságát, kis porozitását és fagyállóságát a nagyrészt finom szemcsékből  álló agyaggal biztosítják. A formázás leggyakoribb módja a csiga- sárszekrény sajtón való extrudálás. Ehhez képlékeny agyagpréshenger massza szükséges. Az agyagmasszában lévő légzárványok  eltávolítását légtelenítéssel végzik, vákuumsajtósegítségével. A vákuumozás hatása igen kedvező,a nyersszilárdságot mintegy 60%-kal növeli.

A tetőcserepek gyártását is csigapréseken végzik. Az így készített termék neve szalagcserép, amely csak a két hosszanti éle mentén hornyolt. A hatékonyabb zárást biztosító, mind a négy éle mentén hornyolt cserép csak formában sajtolva készíthető. A sajtolt cserepek készítésének korszerű gépe a forgódobos prés, más szóval revolverprés. Ennek az eljárásnak el őnye még, hogy így tetszőlegesen kialakított felületű,változatosabb és szebb cserepek gyárthatók. A gerinccserepeket ugyancsak revolverpréssel készítik.

A szárítás során a nyerstermékből úgy kell a vizet elpárologtatni, hogy közben káros alakváltozás és repedés ne keletkezzék. A szárításra természetes vagy mesterséges szárítókat használnak. Utóbbinál valamilyen hőforrásból származó meleg levegőt  alkalmaznak.

Az égetés a tégla- és cserépgyártás befejező és egyben legfontosabb művelete. A nyersen formázott test az égetéssel válik kerámiai anyaggá, elnyeri szilárdságát, megfelelő porozitását, alak- és térfogatállóságát. A tégla- és cserépgyártmányok égetése a többi kerámiatermékhez viszonyítva kisebb hőmérsékleten, 900-1100 °C között megy végbe.

A tégla- és cserépgyártmányok fajtái

Az üregeltség alapján megkülönböztetünk:

 • tömör,
 • üreges és
 • vázkerámia

termékeket.

Tömör és üreges téglák

Régebben a falazótéglát tömör kivitelben készítették. A technológia fejlődésével azonban lehetővé vált a jó minőségű üregelt téglák készítése. Az üreges téglák előnyei:

 • előállításukhoz kevesebb nyersanyag szükséges,
 • szárításukhoz és égetésükhöz kevesebb hőenergia kell,
 • tömegük kisebb,
 • jobb a hőszigetelő képességük,
 • térfogatuk a tömör tégláénál rendszerint nagyobb, ezért termelékenyebben falazhatók.

Az üreges téglák hőszigetelő képessége annál jobb, minél kisebb az egyes üregek mérete, és minél több sorban helyezkednek el az üregek. A sok kis lyukkal készült tégla általában jobb hőszigetelő, mint az azonos üregtérfogatú, de nagyobb üregekkel készült tégla. Az üregek a beépítés során függőleges vagy vízszintes helyzetűek lehetnek.

A födém- és válaszfalelemek üregei vízszintesek, a falazóelemek üregei vízszintesek vagy függőlegesek lehetnek. A téglák üregeltségét (üregtartalmát) térfogatszázalékban fejezik ki. A kevés lyukú téglák üregtartalma 10-15%, a soklyukú tégláké legalább 25%, és a lyukak száma legalább 50.

Tondach cserép akcióÉpítőanyag nagy- és kiskereskedelem. Versenyképes árak és megbízható szállítás. Termékeink: tetőrendszerek, tetőtéri ablakok, fűrészáru, hőszigetelő anyagok, cserepek, betonacél termékek, kéményrendszerek. Tondach cserép akció