térkő

Mediterrán mintázatú térkő vásárlása a SemmelrocktólSokan keresik a hasított kő mintázatú terasz burkoló anyagokat és azokat is, melyekből ugyanilyen szép járdákat, tipegőket lehet építeni a kertben. A Semmelrock térkő választékában megtalálható minden olyan mintázatú anyag, amely tényleg alkalmas egy igényes kerti járda vagy terasz elkészítéséhez.

A mediterrán vidékeken a teraszokat, a lépcsőket és a járdákat is terméskővel burkolnak. Ezek valójában vékony kőből hasított lapok, melyek nagyon hangulatos együttest alkotnak úgy, ha szépen fugázva teszik őket le járdát alkotva belőlük. A Semmelrock márka segítségével kő mintázatú térkő termékek között is válogathat. Ezek szinte hamisítatlanul hasonlítanak az igazi terméskőhöz.

A teraszt is nagyon sokszor szokták már burkolni térkő anyagokkal, melyek nem a szokásos szögletes megjelenést biztosítják, hanem a terméskövek mintázatához igazodnak. A Semmelrock márkakereskedésekben nagyon sokféle ilyen kő mintázatú térkő lap van, melyek az igényesség jegyében készülnek.

Minden megvásárolt térkőhöz jár garancia is, hiszen ha már az első fagy megkoptatja az anyag felszínét, akkor azt cserélni kell. Erre nem szokott sor kerülni, mert a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek ezek a termékek: http://www.terko.biz/semmelrock-terko.html

Keressen meg egy kereskedést és kérjen információkat arról, hogy a cég szakemberei el tudnák-e végezni a térkő lerakását. Talán ez volna a legjobb választás, hiszen nagy szakértelmet követel ez a munka. A Semmelrock térkővel nem lesz semmilyen problémája. Nagyon sok elégedett vásárlója van ennek a cégnek. További térkövek és hasznos tanácsok: http://terko.info

Térkövezés házilagAzon gondolkoztam, honnan vegyek olyan típusú térköveket, amelyek nem az össze-visszaságot sugallják, hanem formájukban is dizájnosak ahhoz, hogy a görcsösen ragaszkodott elképzeléseimet megvalósítsam. Ezért döntöttem a Semmelrock fodor térkő mellett.

Abban a kisvárosban ahol lakom, a főutca szintén ezzel a térkővel van kirakva. Arra járva mindig magával ragadott az a változatos forma, amit ebből kihoztak. Különböző körök, alakzatok, amelyek jól illettek, s egyúttal meg is dobták szürke mezővárosunk főutcáját. Egy valamivel nem voltam kibékülve csak. A másodszori homokkal való besöprést, a fugázást, szerintem nem végezték el rendesen, s így eléggé egyenetlen hatást kelt, ha jár az ember rajta. Elhatároztam hát, hogy férfi ember létemre, én igenis le tudom rakni ezeket a csodaszép térköveket a kertben. Meg is terveztem, a kanyargós kis gyalogutat, ami nagyon passzolt a fodor térkövekhez, s miután megrendeltem, és leszállították a két raklap térkövet, hozzá is láttam.

Először a földművet hoztam létre, biztosítottam a vízelvezetést is, amihez egy megfelelő lejtésszöget kellett kialakítani, ezt én olyan bő 3%-nak vettem, persze ez nem szentírás, a lényeg, hogy a víz ne álljon meg később a térkövek között.

Aztán nagy igyekezetemben majdnem elfelejtettem a fagyvédő réteget kialakítani, szerencsére a szomszéd kőműves haverom hamar segítségemre sietett, s egy 25 cm vastag kavicsréteget készítettünk. Jó, hogy jött, mert legalább segített a fagyvédő réteg tömörítésében. Majd a kiegyenlítő réteg leterítése és tömörítése után, az ágyazóréteget terítettem. S, ezután következhetett a fodros térkövek kreatív lerakása. Nem vagyok szakember, de mondhatom maradéktalanul élveztem a munkát, s máig minden kertünkbe betévedő vendégnek tetszik a kialakított kerti gyalogút, s a kis medence köré térkövekből kialakított futurisztikus forma.

Beküldő: Takács Zsolt, Tapolcs

Építőanyag kereskedés 2012-benAz építőanyag kereskedés helyzete 2012-ben nehéz lesz, de építőanyagokat fogunk vásárolni az idén is. Vajon melyek lesznek a keresett építőanyagok ebben az évben?

Az biztos, hogy nem az öt évvel ezelőtt még kapós építőanyagok után fognak érdeklődni az emberek.  Az új lakásépítések drasztikus visszaesése miatt falazóanyagra várhatóan alacsony lesz az érdeklődés.

Nem reménytelen azonban az építőanyag kereskedők helyzete. Az idén is fogunk építőanyagokat vásárolni, csak nem azokat, amelyek az új építkezésekhez szükségesek.

2012-ben meglévő családi házaink és lakásaink felújítására, korszerűsítésére és átalakítására vásárolunk építőanyagokat.

 • A magas energiaárak nemcsak a fűtési számlák végösszegét növelik meg, hanem cselekvésre is ösztönzik az embereket. Nincs mire várni. Lakni kell valahol, a gáz ára nem lesz alacsonyabb, és új lakás építésére a mostani gazdasági helyzetben legfeljebb csak gondolni lehet. Szigeteletlen lakásunk utólagos hőszigetelésére azonban nemcsak gondolunk, hanem hozzá is kezdünk, ha csak tehetjük. A szigetelőanyagok kereslete 2012-ben is jelentős lesz. A polisztirol, a kőzetgyapot és az üveggyapot értékesítésének ez kifejezetten kedvezni fog ebben az évben is.
 • Hőszigeteléssel nemcsak olcsóbban működtethetőbbé, hanem komfortosabbá is tehetjük otthonunkat. Régi építésű családi házunkban, ha csak az aljzatot látjuk el polisztirol szigeteléssel, már akkor is sokat tettünk. Ha a talpunk alatt nem olyan hideg a padló, akkor 2-3 fokkal alacsonyabb belső hőmérsékletnél is ugyanolyan jól érezzük magunkat. A téli hónapok fűtési költségében ez a 2-3 fok is tízezer forintokat jelent. Nem egy évben, hanem évtizedeken keresztül.
 • Azért mert új lakást nem építünk, azért a meglévőt még átalakíthatjuk. A belső átalakításokhoz a válaszfal téglát már nem használjuk szívesen. Túl sok gonddal jár. A gipszkarton lapok és profilok segítségével azonban gyorsan és tisztán építhetünk otthon válaszfalat és álmennyezetet is. A gipszkarton fal olcsóbb is, mint a hagyományos téglafal, és ez 2012-ben még fontosabb lesz. A gipszkarton falak hangszigetelésére keresni fogják az emberek az üveggyapot és a kőzetgyapot termékeket.
 • A felújítások nemcsak értékesebbé és olcsóbban működtethetőbbé, hanem szebbé is teszik otthonunkat. Sokan fogják hőszigetelő burkolattal burkolni családi házukat, akár még hőszigetelő anyagok beépítése nélkül is.
 • A 70-es, 80-as években közkedvelt volt a palatetős építkezés. Ezek a palatetők ma már beáznak. Eljött az ideje a felújításuknak. Ma a legkedveltebb tetőfedő anyag a tetőcserép, ezért a tetőcserép gyártók is reménykedhetnek. A palatetős házak tetőszerkezetének felújításakor nemcsak tetőcserépre, hanem faanyagokra is szükség van. A cseréptetőnél más a léctávolság, és különösen a betoncseréphez erősebb tetőszerkezetre van szükség.
 • Télen a meleg leginkább a falakon és a tetőn keresztül szökik meg. A tető felújításakor egy korszerű tető hőszigetelési rendszer beépítésével a tető alatt tarthatjuk a meleg nagy részét. Érdemes elgondolkodunk ezen is. És ezzel még nincs vége az építőanyag kereskedők reményeinek.

Nemcsak a házunkat fogjuk felújítani, hanem a környezetét is csinosítjuk. A régebben készített betonjárdáinkkal csak a gond van. Letöredezik a széle, lepattogzik a felülete. Arról nem is beszélve, hogy árt a szépérzékünknek, és a szemünket is bántja a látványa. Ezzel szemben a térkő nemcsak tetszik nekünk, hanem még praktikus is. A térkő burkolat nem fog felpattogzani, mert fagyálló, és még csúszásgátló felülettel is el van látva. A térkövek közötti hézagokban a vizet is elvezeti, ezért nem a járda körül áll meg a víz. Nemcsak járdaépítéshez, hanem a garázsbejáró építéséhez vagy egy csinos kis grillsütő hely térkövezéséhez is remekül használhatjuk.

2012-ben is vásárolni fogunk tehát építőanyagokat, de az biztos, hogy a tégla helyett más lesz műsoron. Valószínűleg a szigetelőanyagok lesz a sláger, de más dallamokat is játszani fogunk még. Új építésekre elsősorban csak gondolni fogunk, de meglévő otthonaink gazdaságosabb üzemeltetéséért és csinosításáért a zsebünkbe is fogunk nyúlni idén is.

Weissenböck térkövekMegújult a Hofstadter Térkő Centrum weboldala és ezzel egyidejűleg felkerült több Weissenböck térkő is az online értékesítési palettára. A Weissenböck térkő kínálat:

 

 • Weissenböck Rialta natúr térkő
 • Weissenböck Rialta Grande natúr térkő
 • Weissenböck Rialta antik térkő
 • Weissenböck Rialta Grande antik térkő
 • Weissenböck Carma Classic térkő
 • Weissenböck Tegula natúr kő
 • Weissenböck Tegula antik kő

A térkövekre mennyiségtől függően EGYEDI árak kínál az értékesítő tüzép, amely esetenkeént még kedvezőbb lehet az amúgy is jó térkő árakon felül. Tekintsék meg a teljes térkő kínálatot: www.terko.biz

Weissenböck Tegula antik falkő

Térkövezés – TérkőmesterA Térkőmester építőipari cég szolgáltatásai:
Térkövezés – térburkolás – kerítés építés – díszkő burkolat kivitelezés – kőműves – burkoló munkák

Tevékenységi ágazataink:
Magán ingatlanok (családi házak, kertes házak, társas házak, lakások, épületek, nyaralók, üdülők, hétvégi házak, stb.…) térburkolása, térkövezése. Ezen belül udvarok, járdák, utak, utcák, autóbeállók, autóbejárók, garázsbeállók, garázsbejárók, kertek, parkolók térkő lerakása, viacolor lerakása, téglakő burkolata, bazaltkő burkolása.

Tevékenységi területeink:
Budapest egész területe – Pest megye egész területe – Országos szinten is szívesen vállalunk munkát.

Elérhetőségeink:

Nauzer Zoltán Térkőmester
Web: www.terkomester.hu
Tel: 06 70 537 4963
Email: info@terkomester.hu
Skype: terkomester
Facebook: www.facebook.com/terkomester
Twitter: twitter.com/terkomester