gipszkarton

Gipszkartonokról egy helyenHasznos információkat találhat a célzottan a gipszkartonokról szóló weboldalunkon. Akár a gipszkarton lapok beépítéséről van szó, akár a különböző kiegészítőkről az oldalunkon minden információt megtalál.
A Rigips gipszkarton felhasználható akár válaszfalak, akár térelválasztó szerkezetek kialakítása esetén is. Falazott és monolit falszerkezetek száraz vakolataként használhatjuk a gipszkarton lapokat. Álmennyezetek készítése esetén valamint tetőtéri borításoknál a tetőterekben. Száraz padlók készítésekor is felhasználható termék.

Gipszkarton profilok, a szerkezetek építéséhez a rendszerhez tartozó profilok használata szükséges.
A gipszkarton válaszfalak a hagyományos válaszfalak szerkezethez képest jelentősen olcsóbb, nincs száradási illetve kötési idő így időt, pénzt energiát takaríthat meg.

gipszkarton-info.hu

Minőségi falak gipszkartonbólA lakásunkban szerettünk volna némi átalakítást, mert nem volt a túl praktikus a felosztása, valamit a felújításra is nagy szükség volt, hiszen a falak minősége, szigetelése sem volt a legjobb. A gipszkarton mellett döntöttünk, mivel ez az egyik olyan építőanyag, amellyel nagyon szép választófalakat lehet kialakítani, a falfelülete sima lesz. A tetőteret kialakítása szobákká volt a másik cél. Ehhez is kiváló a gipszkarton, mert könnyű szerkezetének köszönhetően alapszerkezet elbírja.

Ezeknek a munkálatoknak az elvégzéséhez több ideig kerestünk szakembereket, mert olyan szakembereket szerettünk volna akik jó munkát végeznek. Egy hosszasabb keresgélés után sikerül megtalálni. Ez után következett az, amikor meg kellett vásárolni a munkálatokhoz szükséges anyagokat. A gipszkarton kiválasztásánál a döntő a minőségi volt, így Rigips gipszkartont vásároltunk.  A gipszkarton egy olcsóbb alapszerkezetnek számít, amely nagyon tartós anyag, így akár sok évtizedig is eltarthat. A sokrétű felhasználással érhető el a kiváló hangszigetelés.

A hőszigetelés szempontjából is nagy előnyt jelentet a mi lakásunkban, hiszen eléggé vékonyak voltak a falak. A teherbíró képessége sem vonható kétségben, valamint a tűzállóság, amely szinté egy nagyon lényeges dolog. Amit mi még fontosnak tartottunk, amikor a gipszkartont választottuk, hogy környezetbarát, az az 100%-ban újrahasznosítható anyagokból készült, manapság már erre is kellő figyelmet kell fordítani és fontos kell legyen számunkra. Végül nemcsak választófalak készültek gipszkartonból, hanem épített szekrények is.

Gipszkarton lap árak: www.gipszkartonok.hu

Építőanyag kereskedés 2012-benAz építőanyag kereskedés helyzete 2012-ben nehéz lesz, de építőanyagokat fogunk vásárolni az idén is. Vajon melyek lesznek a keresett építőanyagok ebben az évben?

Az biztos, hogy nem az öt évvel ezelőtt még kapós építőanyagok után fognak érdeklődni az emberek.  Az új lakásépítések drasztikus visszaesése miatt falazóanyagra várhatóan alacsony lesz az érdeklődés.

Nem reménytelen azonban az építőanyag kereskedők helyzete. Az idén is fogunk építőanyagokat vásárolni, csak nem azokat, amelyek az új építkezésekhez szükségesek.

2012-ben meglévő családi házaink és lakásaink felújítására, korszerűsítésére és átalakítására vásárolunk építőanyagokat.

  • A magas energiaárak nemcsak a fűtési számlák végösszegét növelik meg, hanem cselekvésre is ösztönzik az embereket. Nincs mire várni. Lakni kell valahol, a gáz ára nem lesz alacsonyabb, és új lakás építésére a mostani gazdasági helyzetben legfeljebb csak gondolni lehet. Szigeteletlen lakásunk utólagos hőszigetelésére azonban nemcsak gondolunk, hanem hozzá is kezdünk, ha csak tehetjük. A szigetelőanyagok kereslete 2012-ben is jelentős lesz. A polisztirol, a kőzetgyapot és az üveggyapot értékesítésének ez kifejezetten kedvezni fog ebben az évben is.
  • Hőszigeteléssel nemcsak olcsóbban működtethetőbbé, hanem komfortosabbá is tehetjük otthonunkat. Régi építésű családi házunkban, ha csak az aljzatot látjuk el polisztirol szigeteléssel, már akkor is sokat tettünk. Ha a talpunk alatt nem olyan hideg a padló, akkor 2-3 fokkal alacsonyabb belső hőmérsékletnél is ugyanolyan jól érezzük magunkat. A téli hónapok fűtési költségében ez a 2-3 fok is tízezer forintokat jelent. Nem egy évben, hanem évtizedeken keresztül.
  • Azért mert új lakást nem építünk, azért a meglévőt még átalakíthatjuk. A belső átalakításokhoz a válaszfal téglát már nem használjuk szívesen. Túl sok gonddal jár. A gipszkarton lapok és profilok segítségével azonban gyorsan és tisztán építhetünk otthon válaszfalat és álmennyezetet is. A gipszkarton fal olcsóbb is, mint a hagyományos téglafal, és ez 2012-ben még fontosabb lesz. A gipszkarton falak hangszigetelésére keresni fogják az emberek az üveggyapot és a kőzetgyapot termékeket.
  • A felújítások nemcsak értékesebbé és olcsóbban működtethetőbbé, hanem szebbé is teszik otthonunkat. Sokan fogják hőszigetelő burkolattal burkolni családi házukat, akár még hőszigetelő anyagok beépítése nélkül is.
  • A 70-es, 80-as években közkedvelt volt a palatetős építkezés. Ezek a palatetők ma már beáznak. Eljött az ideje a felújításuknak. Ma a legkedveltebb tetőfedő anyag a tetőcserép, ezért a tetőcserép gyártók is reménykedhetnek. A palatetős házak tetőszerkezetének felújításakor nemcsak tetőcserépre, hanem faanyagokra is szükség van. A cseréptetőnél más a léctávolság, és különösen a betoncseréphez erősebb tetőszerkezetre van szükség.
  • Télen a meleg leginkább a falakon és a tetőn keresztül szökik meg. A tető felújításakor egy korszerű tető hőszigetelési rendszer beépítésével a tető alatt tarthatjuk a meleg nagy részét. Érdemes elgondolkodunk ezen is. És ezzel még nincs vége az építőanyag kereskedők reményeinek.

Nemcsak a házunkat fogjuk felújítani, hanem a környezetét is csinosítjuk. A régebben készített betonjárdáinkkal csak a gond van. Letöredezik a széle, lepattogzik a felülete. Arról nem is beszélve, hogy árt a szépérzékünknek, és a szemünket is bántja a látványa. Ezzel szemben a térkő nemcsak tetszik nekünk, hanem még praktikus is. A térkő burkolat nem fog felpattogzani, mert fagyálló, és még csúszásgátló felülettel is el van látva. A térkövek közötti hézagokban a vizet is elvezeti, ezért nem a járda körül áll meg a víz. Nemcsak járdaépítéshez, hanem a garázsbejáró építéséhez vagy egy csinos kis grillsütő hely térkövezéséhez is remekül használhatjuk.

2012-ben is vásárolni fogunk tehát építőanyagokat, de az biztos, hogy a tégla helyett más lesz műsoron. Valószínűleg a szigetelőanyagok lesz a sláger, de más dallamokat is játszani fogunk még. Új építésekre elsősorban csak gondolni fogunk, de meglévő otthonaink gazdaságosabb üzemeltetéséért és csinosításáért a zsebünkbe is fogunk nyúlni idén is.

Gipszkarton kedvező áron!A Hofstadter tüzépen egész évben kedvező gipszkarton árakkal várjuk vevőinket! A Rigips termékeit kínáljuk igen kedvezményes áron. Nálunk a gipszkarton táblák mellett szinte  minden olyan gipszkarton kiegészítőt is megvehet amely a gipszkarton táblák rögzítéséhez szükséges. Keresse fel weboldalunkat: gipszkarton, vagy látogasson el Tüzépünkre, amelyet Pilisvörösváron találhat meg: H-2085 Pilisvörösvár, Budai út 18. (régi Bécsi út) .

A Rigips falak nem teherhordó, hanem önhordó belső falszerkezetek, melyek segítségével a rendelkezésre aló belső teret különálló helyiségekre oszthatjuk. (A fából készült épületek Rigidur lapokkal burkol határoló falai statikai fun-Qcict s képes ellátni – biztosítják az épület stabilitását függőleges és vízszintes terhelésnél egyaránt pl. szélteher). A Rigips falszerkezetek a lakó- és polgári épületekben történő alkalmazásukból következe összes tűzvédelmi, akusztikai, statikai és egyén követelményeknek eleget tesznek. A tartószerkezet és a falboritás megfelelő kialakításával függőleges és ferde falsikokat hozhatunk létre (szerelési séma), amennyiben a vízszintes sík és a válaszfal síkja közötti szög nagyobb, mint 70°

Amennyiben többet szeretne megtudni magáról a gipszkartonról nézze át a  gipszkartonokról szóló tájékoztató oldalunkat.

Rigips gipszkarton akció!Az Etyeki Tüzép Kft. friss akciójában nemcsak a Rigips cég különböző (normál, impregnált és tűzálló) gipszkarton lapjait vásárolhatja meg kiemelten kedvező áron, hanem a gipszkartonozáshoz szükséges összes kiegészítő (üveggyapot szigetelés, gipszkarton profil, gipszkarton csavar, stb) is kapható!