Műanyag nyílászárók

Műanyag nyílászárók – ablakinfo.huBemutatjuk új, kifejezetten a műanyag nyílászárókkal foglalkozó weboldalunkat. Cégünk az Áron Ház Kft a nyílászárók teljes skáláját forgalmazza a műanyag ablakoktól és bejárati ajtóktól kezdve a fa nyílászárókon át a beltéri ajtókig. Ezen felül természetesen minden ehhez kapcsolódó terméket forgalmazunk: redőnyök, párkányok, könyöklők és más kiegészítők.

Az ablakinfo.hu oldalon megtalálhatja a műanyag nyílászárók aktuális árait is.

3 alaptípusban kínáljuk a különböző gyártók termékeit:

  • Fehér színű műanyag nyílászáró: Minden termékünk rendelkezik az összes építőipari engedéllyel és a legjobb minősítésekkel, akár passzív házakhoz is. Csak “A” kategóriás profillal dolgozunk.
  • Egy oldalán színes műanyag nyílászáró: Az egy oldalán színes (fautánzatú) ablakok esetében az ablak gumitömítése barna színű, ami harmonikus megjelenést biztosít a nyílászárónak.
  • Két oldalán színes műanyag nyílászáró: A két oldalán színes (fautánzatú) ablakok esetében egyedülálló különlegesség nálunk, hogy az ablak gumitömítése barna színű. A profil minden esetben anyagában is színezett – barna vagy fekete -, igazodva a fautánzatú szín erősségéhez.

Áron Ház Kft – http://ablakinfo.hu

2D profilú Hofstadter műanyag ablakokA Hofstadter műanyag ablakok profilját, a nagy múltú német cég, a Salamander profilrendszerei képezik. Magyarországon a Hofstadter cég kizárólagos feldolgozási joggal rendelkezik a Salamander profilokkal szemben. E profilok közös jellemzője a nagy statikai biztonság, színtartósság, UV-állóság, és a Hofstadter műanyag ablakok ismérve a kitűnő hő – és hangszigetelő tulajdonság.

A Hofstadter műanyag ablak 2D profilja átmenetet képez a hagyományos és a design profilok között. Lekerekített szárnyprofilok és a standard tok kombinációját négy, vagy ötkamrás konstrukcióval alakítják ki. Ez a kialakítás, maga az íves szárnyprofil egy egészen megkülönböztetett optikai hangsúlyt kölcsönöz a Hofstadter műanyag ablakoknak.
Ezt a kialakítású Hofstadter műanyag ablakot tetszőleges egyedi méretben is elkészítethetjük, a Salamander szárnyprofil ebben a nézetben teljes szabadságot ad a kialakításnak.

Így olyan elegáns és lekerekített műanyag ablakot kapunk, ami méltán hirdeti otthonunk kényelmét, és komfortérzetünket a hő – és hangszigetelő tulajdonság révén maximálisan növelhetjük. A 2D profilú Hofstadter műanyag ablakok választása csakis jó ízlésünket bizonyítják.

Mire figyeljünk ablak műanyag vásárlásakorA műanyag ablakgyártás már több, mint 20 éve kezdődött Európában. Eleinte még át kellett esni a gyártás és a hozzá tartozó garanciális problémák gyerekbetegségein, ám az utóbbi 5 évben már szinte mindenki ugyanazt gyártja, nem nagyon tudnak már műszakilag újat kitalálni.

A mostani divat az, hogy a műanyag ablakok hőszigetelésének fontosságát próbálják kihangsúlyozni a gyártó és kereskedő cégek, és ezzel akarják a vevőket maguk felé fordítani. Csakhogy a kedves vevőket nem tájékoztatják arról, hogy a műanyag ablakok hőszigetelését lehet fokozni, és ezzel a kedves vevő mégtöbb pénzt fizet ki a műanyag ablakáért, viszont a kiváló hőszigetelésű műanyag ablakkal megtakarított hőt és energiát nem tudja benn tartani a lakásban, mert muszáj szellőztetni, és a szellőztetéssel pedig kimegy a megtakarított hő. Ha nem szellőztetünk, akkor az új műanyag ablak túl jó szigetelése miatt be fognak penészedni a falak. Oka a túl magas páratartalom.

A tény a hőtechnikai számítások szerint az, hogy egy olyan lakásba vagy családi házba, ahol nincs automata szellőztető rendszer (passzív vagy alacsony energia felhasználású házakhoz építenek ki ilyet), ott az 5 légkamrás műanyag ablak U=1,0W/m2K hőveszteségű üveggel pont elég.

Az 5 légkamrás műanyag ablakok általában 70mm beépítési mélységűek, a 6 vagy 7 légkamrás műanyag ablakok 75mm-esek. Ha ennél jobb hőszigetelésű műanyag ablak van, akkor a megtakarított energiát a fent említettek miatt ki kell engedjük az ablakon. Az 5 légkamrás műanyag ablaknál több légkamrás műanyag ablak (6, 7, 9) többlet költsége nem térül meg sajnos. Ugyanez vonatkozik a háromrétegű U=0,7 vagy 0,6W/m2K hőszigetelésű üvegekre, ám itt tudni kell azt is, hogy a 3 rétegű üveg hanggátlása kb. 10-15%-kal jobb, ami egy forgalmas út előtti háznál nem hátrány.

A szellőztető rendszer azt jelenti, hogy a műanyag ablakba belemarnak egy lyukat, majd az ablakra felszerelnek egy légbevezető egységet, majd egy belső automatizált rendszer a páratartalom alapján megszívja a levegőt, és ekkor a műagyag ablakra szerelt automata légbevezetőkön addig áramlik be a levegő, amíg a páratartalom a szükséges mértékre csökken. Így nyílik rá lehetőség az intelligens rendszer hatására, hogy nem kell kiszellőztetni az új, kiválóan szigetelő műanyag ablakokon keresztül a megtakarított hőt.

Úgyhogy kedves vevők, ne hagyják rábeszélni magukat olyan plusz hőszigetelési felárakra a műanyag ablakoknál, amik soha az életben nem fognak megtérülni önöknek! Fontos tudnivaló az is, hogy a műanyag ablak gyártók közül sokan azzal próbálnak árelőnyt szerezni, hogy vagy nem raknak kellő vastagságú acélmerevítést a műanyag ablakba, vagy a műanyag ablak profiljának falvastagsága nem az előírt 3mm-es, vagy a műanyag ablak profiljának belső része újrahasznosított műanyagból készül.

Bármely spórolás ezek közül valóban olcsóbbá teszi a műanyag ablakot, ám műszakilag és statikailag nem lesz már megfelelő. Csak „A” kategóriás műanyag ablakot vegyenek. Általában ezek a műszaki csonkítások 10-15% árelőnyt jelenthetnek a műanyag ablak méretétől függően.

Szerző: www.nyilaszaro-centrum.net

Műanyag ablak reklám – retroEz a reklámfilm bizonyára sokaknak ismerős és kedves emlék. Mindenképpen megosztanám veletek, hiszen gyermekkorom köszönt vissza benne: Videoton TY a nappaliban, 70′-es évek és a MŰANYAG ABLAK!!!

Ugye hogy tetszett mindenkinek? Még a kedvetek is megjött a műanyag ablak vásárlásra nemigaz?

Nem minden műanyag ablak egyforma ?Nem.

Belül, még a külsőleg teljesen azonos ablakok is eltérhetnek egymástól. Ugyanez vonatkozik a műanyag minőségére, szilárdságára, tartósságára, a szerkezet és a feldolgozás minőségére, a profilképzésre, valamint a tömítő rendszerekre és ezek sokféleségére. Ugyancsak döntő szerepet játszik a helyes szerelés és a szakszerű épületcsatlakozás.
Éppen a műanyagok előnye, hogy felhasználásukhoz méretre szabhatók. Tulajdonképpen a molekuláris felépítés csekély megváltoztatása már jelentős változásokat hozhat létre. Éppen ezért elsősorban az ablakprofiloknál sosem mondható, hogy a műanyag az műanyag.

Műanyag nyílászárókról több információt a www.konradkft.hu oldalunkon olvashat. A termékeket megrendelheti: Konrád Nyílászáró Kft bemutatótermeiben.

A Konrád Nyílászáró Kft. 2018-ban befejezte a működését.