Nyílászárók

Műanyag nyílászárók – ablakinfo.huBemutatjuk új, kifejezetten a műanyag nyílászárókkal foglalkozó weboldalunkat. Cégünk az Áron Ház Kft a nyílászárók teljes skáláját forgalmazza a műanyag ablakoktól és bejárati ajtóktól kezdve a fa nyílászárókon át a beltéri ajtókig. Ezen felül természetesen minden ehhez kapcsolódó terméket forgalmazunk: redőnyök, párkányok, könyöklők és más kiegészítők.

Az ablakinfo.hu oldalon megtalálhatja a műanyag nyílászárók aktuális árait is.

3 alaptípusban kínáljuk a különböző gyártók termékeit:

 • Fehér színű műanyag nyílászáró: Minden termékünk rendelkezik az összes építőipari engedéllyel és a legjobb minősítésekkel, akár passzív házakhoz is. Csak “A” kategóriás profillal dolgozunk.
 • Egy oldalán színes műanyag nyílászáró: Az egy oldalán színes (fautánzatú) ablakok esetében az ablak gumitömítése barna színű, ami harmonikus megjelenést biztosít a nyílászárónak.
 • Két oldalán színes műanyag nyílászáró: A két oldalán színes (fautánzatú) ablakok esetében egyedülálló különlegesség nálunk, hogy az ablak gumitömítése barna színű. A profil minden esetben anyagában is színezett – barna vagy fekete -, igazodva a fautánzatú szín erősségéhez.

Áron Ház Kft – http://ablakinfo.hu

Hogyan válasszunk árnyékolót?Adunk egy kis segítséget ehhez a kérdéshez. Az emberek többsége nem jó irányból közelíti meg ezt a kérdést. Ne azt vizsgáljuk meg először, hogy melyik menyibe kerül, vagy hogy milyen van a barátomnak, ismerősömnek, szomszédnak, hanem alakítsuk ki saját igényünket, majd keressünk egy terméket, ami ennek megfelel. Vannak bizonyos szempontok, amik fontosabbak és lesznek kevésbé fontosak. Így tudjuk majd lépésről lépésre eljutni a kívánt termékhez.

Kívül, vagy belül legyen az árnyékoló?

Hő védelem szempontjából, a külső árnyékolók sokkal hatékonyabbak, mint a belsők. Belátás ellen mindkettő jól véd. Biztonsági szempontból csak a külső árnyékoló (Redőny), ami szóba jöhet. Ezek közül is a legbiztonságosabb az alumínium redőny, motoros kezeléssel.

Teljes sötétséget is szeretnénk, vagy elég nekünk a részleges sötétítés?

A reluxa például egy olyan sötétítő eszköz, amivel a legjobb esetben is csak részleges sötétítés érhető el. A Roletták és a szalagfüggönyök anyaga (fényzáró, fényáteresztő) fogja ezt a kérdést meghatározni. A redőnynél nem kell sokat gondolkodni mert a redőnnyel teljes sötétség érhető el.

A hővédelem, és energiatakarékosság kérdése !

Itt rögtön meg kell különböztetni a nyári, és a téli időszakot. Nyáron a meleg ellen egy belső árnyékoló is jó hatékonysággal működhet, mivel a nap nem tud besütni a lakásba. Így nem vagy sokkal kevésbé melegszik az fel. Télen viszont, a hideg ellen kell védekezni. Ez jóval nehezebb feladat, itt a belső árnyékolók hatékonysága jóval kisebb, mint a külsőké. Egy kívülre gondosan, és szakszerűen fölszerelt redőny, még az ablaküveg előtt megfogja a hideget, így az már nem fog lehűlni, és átvezetni hideget a lakásba.

A kiegészítők ellenőrzése! Mert így olcsóbb lehet…

Fontos dolog, hogy a redőnyöknél opcionálisan választható a beépített szúnyogháló, ami olcsóbb megoldást kínál mint amikor a redőnyön kívülre, utólag szerelünk föl egy szúnyoghálót. A redőnybe épített szúnyogháló teljesen megegyezik a rolós szúnyogháló-val. Létezik a szúnyogháló-ból még fix keretes szúnyogháló, zsanéros szúnyogháló ajtó, rolós szúnyogháló erkélyajtóra, pliszé rendszerű szúnyogháló, és tolópályás szúnyogháló is, de ezek nem építhetők be a redőnyökbe.

Az “ÁR” !!!

Ez egy fontos kérdés, Nagyon fontos. Sajnos ezt sem jó irányból közelítik meg általában.Egy jól megválasztott árnyékoló nem kiadás, hanem befektetés! Így az idő nekünk dolgozik, és ahogy telik, az árnyékoló nemcsak visszahozza az árát, hanem megtakarítást, ma hangzatos szóval rezsicsökkentést érhetünk el vele. Leírok egy példát arra, hogyan tudunk spórolni egy kis odafigyeléssel.

Külső tokos alumínium redőny 150×150-es méretben 41.400 Ft, ehhez rendelünk egy hónap múlva szúnyoghálót, mert bejönnek a bogarak. Legyen egy rolós szúnyogháló 26.500 Ft. Ha az elején rendeltünk volna egy szúnyoghálós alumínium redőnyt, akkor 52.800 Ft-ot fizettünk volna. Az első esetben ez 67.900 Ft. Így lehet spórolni 15.100 Ft-ot egy darab redőnyön, csupán azzal hogy szúnyoghálóval szerelve kértük és nem utólag rendeltünk hozzá szúnyoghálót.

Tetőablak árnyékoló választás

Milyen igények lehetnek tetőablak árnyékoló választás esetén:

1. Szeretnénk a tetőablakon bejutó nyári meleget amennyire csak lehet kizárni a tetőtérből, azonban azt sem szeretnénk, hogy teljes sötétség legyen a szobákban.
Erre való a Külső hővédő roló, melynek anyaga UV- és időjárásálló szürke poliészter háló. Átengedi a fényt azonban nyári időszakban akár 5-6 fokkal is hűvösebben tarthatja a szobát, a szoba teljes lesötétítésének elkerülésével. A Schindler KRU Külső hővédő rolók utólag bármikor felszerelhetők, az tetőtéri ablakon gyárilag megtalálható fogadó szerelvényeknek köszönhetően. Mivel a külső hővédő rolónak csak tavasztól őszig van szerepe, ezért a téli időszakra érdemes egyszerűen visszaengedni a tetőablak felső részén kialakított burkolat alá, védve ezzel az időjárási viszontagságokkal szemben.

2. Szeretnénk adott esetben a teljes fényzárást biztosítani a helységben.
A Belső fényzáró roló segítségével biztosítható a tetőablak teljes fényzárásának lehetősége. A fényzáró roló anyagának külső oldalán elhelyezett ezüst színű, hővisszaverő bevonat segítségével nyáron lehúzott állapotban mérsékelhető a szoba felmelegedése, télen pedig a szoba kihűlését lassíthatja. Több színben választható belső fényzáró roló szintén utólag is bármikor felszerelhető a tetőablakra. Alumínium keretes kialakítása esztétikus megjelenést biztosít a tetőablakon, ezen felül pedig biztosítja, hogy a roló bármilyen pozícióban megállítható.

3. Szeretnénk a tetőtéri szobának egy hangulatos dekorációt, és mérsékelt árnyékolást biztosítani.
A belső fényzáró rolóval teljesen megegyező szerkezetű sínes rendszerű Belső árnyékoló roló segítségével biztosítható a tetőablakon való külső betekintés elleni védelem, illetve mérsékelten árnyékolást is biztosít. Több színben elérhető belső árnyékoló felszerelésével hangulatosabbá teheti a tetőtéri szobát. A tetőablak megvásárlása után is felszerelhető a tetőablakra az árnyékoló dobozában található csavarok és felszerelési útmutató segítségével. A belső árnyékoló a belső fényzáró rolóhoz hasonlóan minden pozícióban megállítható.

forrás:
http://powersolar.hu/  
http://www.magyartetoablak.hu/

Nyílászáró Centrum BudánAblak és ajtó kereskedelem Nagytétényben és Újpesten. Az Áron Ház Kft. nyílászáró szaküzlete várja kedves vevőit. Cégünk nem csupán a nyílászárók értékesítésével, hanem az ehhez tartozó komplett szolgáltatás csomaggal egészíti ki kínálatát, így a felméréstől a kiszállításon és a ablak beépítésen át a garanciális ügyintézésig mindent elvégzünk Ön helyett.

Termékkínálatunk:
– műanyag ablakok és bejárati ajtók (4, 5 és 6 légkamrás műanyag szerkezetek)
– fa ablakok és bejárati ajtók (normál és hőszigetelt kivitelezésben egyaránt)
– beltési ajtók szélas választékban a fenyő ajtótól a tűzgátló ajtókig
– biztonsági bejárati ajtók acélból
– párkányok és könyöklők beltérre és kültérre egyaránt
– árnyékolástechnika, redőnyök és szúnyoghálók
– tetőablakok

Kínáltunkban az egyszerű műanyag ablak ugyanúgy megtalálható, mint a passzív házak nyílászárói, illetve a kertkapcsolatos 3 méteres fa toló erkélyajtó.
Központi weboldalunk: http://www.nyilaszaro-centrum.net

Látogasson el hozzánk és tekintse meg ajtó / ablak kínálatunkat:
Áron Ház Kft.
Bemutatóterem: 1223 Budapest, Nagytétényi út 60.
Telefon: (+36 20) 504 6160, (+36 20) 427 4282
Email: info@aronhaz.hu

2D profilú Hofstadter műanyag ablakokA Hofstadter műanyag ablakok profilját, a nagy múltú német cég, a Salamander profilrendszerei képezik. Magyarországon a Hofstadter cég kizárólagos feldolgozási joggal rendelkezik a Salamander profilokkal szemben. E profilok közös jellemzője a nagy statikai biztonság, színtartósság, UV-állóság, és a Hofstadter műanyag ablakok ismérve a kitűnő hő – és hangszigetelő tulajdonság.

A Hofstadter műanyag ablak 2D profilja átmenetet képez a hagyományos és a design profilok között. Lekerekített szárnyprofilok és a standard tok kombinációját négy, vagy ötkamrás konstrukcióval alakítják ki. Ez a kialakítás, maga az íves szárnyprofil egy egészen megkülönböztetett optikai hangsúlyt kölcsönöz a Hofstadter műanyag ablakoknak.
Ezt a kialakítású Hofstadter műanyag ablakot tetszőleges egyedi méretben is elkészítethetjük, a Salamander szárnyprofil ebben a nézetben teljes szabadságot ad a kialakításnak.

Így olyan elegáns és lekerekített műanyag ablakot kapunk, ami méltán hirdeti otthonunk kényelmét, és komfortérzetünket a hő – és hangszigetelő tulajdonság révén maximálisan növelhetjük. A 2D profilú Hofstadter műanyag ablakok választása csakis jó ízlésünket bizonyítják.

Átszellőző elemek nyílászárókba, és falbaépíthető kivitelbenTöbbször kerestek meg már bennünket, hogy a külső hőszigetelés után a falak belülről párásodnak és megjelennek a penészfoltok. Ez annak a következménye, hogy megszűnik a falak természetes szellőzése. valamint a tökéletesen szigetelő nyílászárókon keresztül nem jut át a nedves levegő, hogy a lakótér kiszellőzzőn. Ilyenkor lehet a különböző légáteresztő elemek beépítésén gondolkodni, amelyek vagy a nyílászáróba, vagy a falba is beépíthetők:

 • Önszabályzó légszelepek
  Falba vagy mennyezetbe építhető  páratartalom-szabályzott , vagy mozgásérzékelős  elszívó légszelepek épületen belüli elhelyezésre, nagy páratartalmú vagy elhasznált levegőjű helyiségek szellőztetésére
 • Falba építhető átszellőző elemek
  Higroszabályzású. falatvezeteses legbevezető A falnyílásra szerelhető higroszabályozású légbevezető az előző, nyílászáróra szerelhető típusok ideális fali megfelelője,ha a légbevezető valamiért nem szerelhető az ablakra, ez a jó választás. Akusztikus kiegészítőkkel a hangcsillapítása kimagasló.
 • Páraérzékelős és hangcsillapított kivitelű légberesztők nyílászáróba
  Akusztikus higroszabályozású légbeersztő, nyílászáróra, hitelesített hangcsillapítással a külső zajok bejutása ellen.
 • Páraérzékelős légbeeresztő, nyílászáróra.
  Higroszabályozású légbeersztő, nyílászáróra. Az  ablakba építhető légbeeresztő páratartalom szabályzásos kevert elszívásra együttesen használatos.  A termékek különböző színű fedéllel (bronz, világos tölgy, sötét tölgy, szürke, csontszín, mahagóni és fekete) is kapható. (rendelésre)
 • Normál és hangcsillapított (RA) kivitel
  A légbeeresztők 22, 30 vagy 45 m3/h légszállítás mellett kielégítik az akusztikai előírásokkal szemben támasztott követelményeket (NRA), melyek esetén a DnT,Atr = 30 dB

A termékek a Hungaro Air Matik Kft. oldalán megtalálhatók: hungaroairmatik.hu/kategoria/atszellozo_elemek_legbevezetok_nyilaszarokba_es_falbaepitheto_kivitelben.html