A lábazati és pincefalak kialakítása során a legfontosabb szempont, hogy a falazat anyaga fagyálló és jó teherbírású legyen. Erre a legalkalmasabb a zsaluzóelemekkel, ill. a PE 38/B jelű elemekkel készült falazat. A Zs 25-ös elem segítségével könnyedén kialakítható a beugró lábazat. A kiemelt alapárok bebetonozását követően kell elhelyezni a 25 cm szélességű elemeket, amelyeknek az üregeit legalább C.16 minőségű betonnal kell kitölteni. (Az alaptest felső síkjának vízszintesnek kell lennie és a felületi egyenetlensége sem lehet + 10-nél nagyobb.) Ilyen elhelyezésnél marad hely a külső oldalon a lábazat utólagos díszítésére, amely lehet falburkoló tégla, fűrészelt kő vagy egyéb fagyálló burkolat.

Ha nem igény a beugró lábazat, akkor Zs 40 jelű zsalukő elemeket lehet alkalmazni, ilyenkor utólag csak cementes vakolattal kell a lábazatot ellátni. Esztétikailag alárendeltebb helyeken nincs szükség a vakolatra sem.

Zsalukővel készült pincefalak esetében az alaptesttől a terepszintig 30 cm széles elemet kell alkalmazni. Itt igény esetén a keresztmetszet csökkenhet 20 cm-re, vagy a pince feletti födémig folytatható a 30-as falvastagság. Az így készült pincefalazatokba nyílások kialakítására is van lehetőség. A falazatba nyílászárók elhelyezése is megoldható. Felette a vasbeton koszorút – az igénybevételtől függően – áthidalóként kell méretezni vagy  kell megerősíteni.

A pincefalak igény esetén készülhetnek talajpára, nedvesség és talajvíz elleni szigeteléssel. Ekkor szigetelést védő vagy tartó falként a Vf 10 ill. Vf 12 jelű válaszfal elemek használhatók. A szigetelés anyaga és kialakítása az igényeknek megfelelően tetszőlegesen választható az egyéb vonatkozó előírások betartásával.