ablak

Hofstadter építőanyagok a ConstrumánIdén a Hofstadter cégcsoport több kiállítói helyen is képviselteti magát a 35. Nemzetközi építőipari szakkiállításon azaz a Construmán.

A Construma a hazai legnagyobb építőipari szakkiállítás. Piacvezető szerepét immár 35. alkalommal bizonyíthatja 2016-ban. A közép-kelet-európai régióban már vezető szakkiállításként tartják számon.

Építőanyagtól a tetőig

A kiállítás leghangsúlyosabb tematikái a nyílászárók, kapu árnyékolástechnika, üvegipar (FRONTÁL), a tetőfedés, homlokzatépítés, bádogosipar (DACH-TECH), a víz-, hő- és hangszigetelés (INTER-ISOLA), az építőanyagok. Növekvő érdeklődés mutatkozik az építőgépek területén is.


A Hofstadter Építőipar Kft. építőanyag részlege az Újház szervezésében az “A” pavilon 306A standján lesz jelen.


A Hofstadter ablak ismételten önállóan lesz megtalálható az “A” pavilon 109B standján.

OTTHONDesign az 5. Otthonteremtési szakkiállítás

A Construmán a konyhatechnológiától a fürdőszobán át a nappaliig minden megjelenik, ami a lakásbelső kialakításához szükséges lehet. Középpontban: design és innováció. A kiállítás a kezdetektől törekszik a legújabb hazai design trendek bemutatására, színvonalas termékkörök megjelenítésére. Az OTTHONDesign kiállításon egyre több gyártó és nagy márka képviselteti magát bemutatva legújabb fejlesztéseit.


A Hofstadter, Piramis és Bau-Styl cégek közösen részt vesznek az Otthon Design 2016 kiállításon (ez a Construma alatt lévő kiállítás). A ’G’ pavilon 301/G standján.

Nyílászáró Centrum BudánAblak és ajtó kereskedelem Nagytétényben és Újpesten. Az Áron Ház Kft. nyílászáró szaküzlete várja kedves vevőit. Cégünk nem csupán a nyílászárók értékesítésével, hanem az ehhez tartozó komplett szolgáltatás csomaggal egészíti ki kínálatát, így a felméréstől a kiszállításon és a ablak beépítésen át a garanciális ügyintézésig mindent elvégzünk Ön helyett.

Termékkínálatunk:
– műanyag ablakok és bejárati ajtók (4, 5 és 6 légkamrás műanyag szerkezetek)
– fa ablakok és bejárati ajtók (normál és hőszigetelt kivitelezésben egyaránt)
– beltési ajtók szélas választékban a fenyő ajtótól a tűzgátló ajtókig
– biztonsági bejárati ajtók acélból
– párkányok és könyöklők beltérre és kültérre egyaránt
– árnyékolástechnika, redőnyök és szúnyoghálók
– tetőablakok

Kínáltunkban az egyszerű műanyag ablak ugyanúgy megtalálható, mint a passzív házak nyílászárói, illetve a kertkapcsolatos 3 méteres fa toló erkélyajtó.
Központi weboldalunk: http://www.nyilaszaro-centrum.net

Látogasson el hozzánk és tekintse meg ajtó / ablak kínálatunkat:
Áron Ház Kft.
Bemutatóterem: 1223 Budapest, Nagytétényi út 60.
Telefon: (+36 20) 504 6160, (+36 20) 427 4282
Email: info@aronhaz.hu

2D profilú Hofstadter műanyag ablakokA Hofstadter műanyag ablakok profilját, a nagy múltú német cég, a Salamander profilrendszerei képezik. Magyarországon a Hofstadter cég kizárólagos feldolgozási joggal rendelkezik a Salamander profilokkal szemben. E profilok közös jellemzője a nagy statikai biztonság, színtartósság, UV-állóság, és a Hofstadter műanyag ablakok ismérve a kitűnő hő – és hangszigetelő tulajdonság.

A Hofstadter műanyag ablak 2D profilja átmenetet képez a hagyományos és a design profilok között. Lekerekített szárnyprofilok és a standard tok kombinációját négy, vagy ötkamrás konstrukcióval alakítják ki. Ez a kialakítás, maga az íves szárnyprofil egy egészen megkülönböztetett optikai hangsúlyt kölcsönöz a Hofstadter műanyag ablakoknak.
Ezt a kialakítású Hofstadter műanyag ablakot tetszőleges egyedi méretben is elkészítethetjük, a Salamander szárnyprofil ebben a nézetben teljes szabadságot ad a kialakításnak.

Így olyan elegáns és lekerekített műanyag ablakot kapunk, ami méltán hirdeti otthonunk kényelmét, és komfortérzetünket a hő – és hangszigetelő tulajdonság révén maximálisan növelhetjük. A 2D profilú Hofstadter műanyag ablakok választása csakis jó ízlésünket bizonyítják.

Átszellőző elemek nyílászárókba, és falbaépíthető kivitelbenTöbbször kerestek meg már bennünket, hogy a külső hőszigetelés után a falak belülről párásodnak és megjelennek a penészfoltok. Ez annak a következménye, hogy megszűnik a falak természetes szellőzése. valamint a tökéletesen szigetelő nyílászárókon keresztül nem jut át a nedves levegő, hogy a lakótér kiszellőzzőn. Ilyenkor lehet a különböző légáteresztő elemek beépítésén gondolkodni, amelyek vagy a nyílászáróba, vagy a falba is beépíthetők:

 • Önszabályzó légszelepek
  Falba vagy mennyezetbe építhető  páratartalom-szabályzott , vagy mozgásérzékelős  elszívó légszelepek épületen belüli elhelyezésre, nagy páratartalmú vagy elhasznált levegőjű helyiségek szellőztetésére
 • Falba építhető átszellőző elemek
  Higroszabályzású. falatvezeteses legbevezető A falnyílásra szerelhető higroszabályozású légbevezető az előző, nyílászáróra szerelhető típusok ideális fali megfelelője,ha a légbevezető valamiért nem szerelhető az ablakra, ez a jó választás. Akusztikus kiegészítőkkel a hangcsillapítása kimagasló.
 • Páraérzékelős és hangcsillapított kivitelű légberesztők nyílászáróba
  Akusztikus higroszabályozású légbeersztő, nyílászáróra, hitelesített hangcsillapítással a külső zajok bejutása ellen.
 • Páraérzékelős légbeeresztő, nyílászáróra.
  Higroszabályozású légbeersztő, nyílászáróra. Az  ablakba építhető légbeeresztő páratartalom szabályzásos kevert elszívásra együttesen használatos.  A termékek különböző színű fedéllel (bronz, világos tölgy, sötét tölgy, szürke, csontszín, mahagóni és fekete) is kapható. (rendelésre)
 • Normál és hangcsillapított (RA) kivitel
  A légbeeresztők 22, 30 vagy 45 m3/h légszállítás mellett kielégítik az akusztikai előírásokkal szemben támasztott követelményeket (NRA), melyek esetén a DnT,Atr = 30 dB

A termékek a Hungaro Air Matik Kft. oldalán megtalálhatók: hungaroairmatik.hu/kategoria/atszellozo_elemek_legbevezetok_nyilaszarokba_es_falbaepitheto_kivitelben.html

 

Mire figyeljünk ablak műanyag vásárlásakorA műanyag ablakgyártás már több, mint 20 éve kezdődött Európában. Eleinte még át kellett esni a gyártás és a hozzá tartozó garanciális problémák gyerekbetegségein, ám az utóbbi 5 évben már szinte mindenki ugyanazt gyártja, nem nagyon tudnak már műszakilag újat kitalálni.

A mostani divat az, hogy a műanyag ablakok hőszigetelésének fontosságát próbálják kihangsúlyozni a gyártó és kereskedő cégek, és ezzel akarják a vevőket maguk felé fordítani. Csakhogy a kedves vevőket nem tájékoztatják arról, hogy a műanyag ablakok hőszigetelését lehet fokozni, és ezzel a kedves vevő mégtöbb pénzt fizet ki a műanyag ablakáért, viszont a kiváló hőszigetelésű műanyag ablakkal megtakarított hőt és energiát nem tudja benn tartani a lakásban, mert muszáj szellőztetni, és a szellőztetéssel pedig kimegy a megtakarított hő. Ha nem szellőztetünk, akkor az új műanyag ablak túl jó szigetelése miatt be fognak penészedni a falak. Oka a túl magas páratartalom.

A tény a hőtechnikai számítások szerint az, hogy egy olyan lakásba vagy családi házba, ahol nincs automata szellőztető rendszer (passzív vagy alacsony energia felhasználású házakhoz építenek ki ilyet), ott az 5 légkamrás műanyag ablak U=1,0W/m2K hőveszteségű üveggel pont elég.

Az 5 légkamrás műanyag ablakok általában 70mm beépítési mélységűek, a 6 vagy 7 légkamrás műanyag ablakok 75mm-esek. Ha ennél jobb hőszigetelésű műanyag ablak van, akkor a megtakarított energiát a fent említettek miatt ki kell engedjük az ablakon. Az 5 légkamrás műanyag ablaknál több légkamrás műanyag ablak (6, 7, 9) többlet költsége nem térül meg sajnos. Ugyanez vonatkozik a háromrétegű U=0,7 vagy 0,6W/m2K hőszigetelésű üvegekre, ám itt tudni kell azt is, hogy a 3 rétegű üveg hanggátlása kb. 10-15%-kal jobb, ami egy forgalmas út előtti háznál nem hátrány.

A szellőztető rendszer azt jelenti, hogy a műanyag ablakba belemarnak egy lyukat, majd az ablakra felszerelnek egy légbevezető egységet, majd egy belső automatizált rendszer a páratartalom alapján megszívja a levegőt, és ekkor a műagyag ablakra szerelt automata légbevezetőkön addig áramlik be a levegő, amíg a páratartalom a szükséges mértékre csökken. Így nyílik rá lehetőség az intelligens rendszer hatására, hogy nem kell kiszellőztetni az új, kiválóan szigetelő műanyag ablakokon keresztül a megtakarított hőt.

Úgyhogy kedves vevők, ne hagyják rábeszélni magukat olyan plusz hőszigetelési felárakra a műanyag ablakoknál, amik soha az életben nem fognak megtérülni önöknek! Fontos tudnivaló az is, hogy a műanyag ablak gyártók közül sokan azzal próbálnak árelőnyt szerezni, hogy vagy nem raknak kellő vastagságú acélmerevítést a műanyag ablakba, vagy a műanyag ablak profiljának falvastagsága nem az előírt 3mm-es, vagy a műanyag ablak profiljának belső része újrahasznosított műanyagból készül.

Bármely spórolás ezek közül valóban olcsóbbá teszi a műanyag ablakot, ám műszakilag és statikailag nem lesz már megfelelő. Csak „A” kategóriás műanyag ablakot vegyenek. Általában ezek a műszaki csonkítások 10-15% árelőnyt jelenthetnek a műanyag ablak méretétől függően.

Szerző: www.nyilaszaro-centrum.net